استفاده از مواد غذایی حاوی نیترات مانند اسفناج و هویج در سوپ کودکان توصیه نمی شوند
این متخصص تغذیه اثرات زیان بار نیترات به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم قابل تقسیم است که اثر مستقیم آن در ترکیب با پروتئین و اسیدهای آمینه باعث ایجاد نیتروزآمین شده که خود عامل ابتلا به سرطان است و اثر غیرمستقیم آن تبدیل به نیتریت و بروز مسمومیت میشود.
وی افزود:« وجود نیترات زیاد در آب و غذا باعث افزایش نیتریت بزاق انسان و تخریب ویتامین A وC در بدن میشود.»
این متخصص تغذیه با اشاره به مواد غذایی که موجب تجمع نیترات در بدن میشوند، گفت:«سبزیجاتی مانند هویج و اسفناج که خود حاوی نیترات هستند از این جملهاند از این رو بهتر است در سوپ کودکان استفاده نشوند.»
دکتر تصریح کرد:«نیترات موجود در این سبزیجات طی ماندن در سوپ کودکان به نیتریت تبدیل شده و این نیتریت با هموگلوبین خون نوزاد ترکیب و باعث تولید نوعی آنزیم خطرناک در بدن کودکان و ابتلای آنها به مسمومیت میشود.»
ایشان اظهار كرد:« استفاده از آب فاضلاب در آبیاری کشتزارها، استفاده از کودهای شیمیایی که به طور معمول در کشور ما مصرف آن رایج است و همچنین رشد گیاه در خاکهایی که فاقد عنصر مولیبدن باشد از علل تجمع نیترات در گیاهان است.»
نشست فاضلابهای شهری و انسانی به سفرههای آب زیرزمینی و استفاده از آبهای آلوده به منظور استفاده انسانی نیز میتواند موجب افزایش ورود نیترات به آب شرب مردم شود.